IPL

IPL - INTENSE PULSE LIGHTING


Hudförbättring som görs när man inte är solbränd


IPL (Intense Pulse Lightning), Intensivt pulsat ljus är idag ett välkänt begrepp inom estetisk laserbehandling.

IPL utnyttjar ett brett spektrum av våglängder, som tillsammans med pulsbredd/pulslängd, energimängd och snabbhet justeras för att kunna skräddarsy behandlingarna.

Konventionell laser arbetar med fast våglängd. Både laser och IPL är ljus. Skillnaden är att laser består av ett enda sorts koncenterrat ljus medan IPL består av flera typer av ljus.

 

Exponering av UV-strålar, hormonell påverkan och mycket stress kan leda till en överproduktion av malanin i huden som får en ogämn ton och blir minder klar.

Med IPL kan man behandla huden allsidigt, både ytligare och djupare på samtliga delar av kroppen.


På Rohana behandlar vi följande med IPL:


  • Permanent hårborttagning                                       
  • Solskadad hud / åldersfläckar /hyperpigmentering
  • Brustna blodkärl / rodnad på kinder eller näsa
  • Acne
  • Hudföryngring - fina linjer samt porer blir mindre


Vår IPL-utrustning bygger på tre avancerade tekniker:


  1. IPL 
  2. Bipolär radiofrekvens (RF- Huduppstramning)
  3. Hudkylning.


 

1. IPL-metoden bygger på att tillföra intensivt ljus med ”rätt färg” som selektivt absorberas i pigment (melanin) eller blod (hemoglobin). Under förutsättning att mängden ljus och bestrålningstid är noggrant inställda kan man på detta sätt permanent avlägsna missprydande kärl och pigmentförändringar i huden samt stimulera nybildningen av bindväv i översta hudlagren. IPL-ljus är ofarligt utan ultraviolett strålning, men man behöver skyddsglasögon. Ju ljusare hy desto intensivare behandling kan utföras.


2. Bipolär radiofrekvens är en nyhet inom IPL. Den förbättrar resultatet på ljusare fläckar/hårstrån.


3. Rohana IPL behandlar med kraftfull vätskekylning inbyggd i prismat. Det gör mindre ont och eliminerar risken för brännskador.  Huden får inte vara solbränd därför att huden skall innehålla så lite grundpigmentering som möjligt. Undvik solning fyra veckor före och efter behandling.

Då undviker du pigmentförändringar och lättare brännskador. Vid hårborttagning skall du raka området tre dagar före behandlingstillfället. Undvik att plocka med pincett tre veckor innan.